Salade met groenten van het seizoen
Vegetarisch

Salade met groenten van het seizoen
(voor 4 personen)
Door: Mara Looij
Maart
Nodig
1 handsinaasappel40 gram ruccola
3 gekookte rode bieten
1/2 rode ui
1 stronk witlof en 1 stronk roodlof (of 2 stronken witlof)
een handje verse basilicumblaadjes
50 gram geitenkaas
een scheut olijfolie
40 gram walnoten

Bereiding
Schil de sinaasappel, verwijder de witte velletjes en snijd elk partje in 3en. Snijd de gekookte rode bieten in blokjes, dep deze af met keukenpapier. Snijd de wit- en roodlof in stukjes en spoel deze af in een zeef of vergiet, laat goed uitlekken. Schil en halveer de rode ui en snijd deze in mooie dunne ringen. Doe de (gewassen) ruccola in een schaal, voeg hierbij de rode biet, de sinaasappel, de wit- en roodlof en de rode ui. Meng door elkaar en doe er een scheut olijfolie overheen. Verkruimel de geitenkaas en verkruimel de geitenkaas op de salade, maak het af met de blaadjes basilicum.