Salade met oosterse zalm
Minder koolhydraten
Salade met oosterse zalm
Voor 2 personen
Door: Noor Struik
Nodig
150 g broccoli1 eetlepel (olijf)olie
2 zalmmoten
2 eetlepels sojasaus
200 g rucola melange
½ avocado
½ mango
Snufje peper en zout
Bereiding
Was de broccoli en snijd in roosjes. Doe de roosjes in een pan met water en laat ze kort koken voor 5 minuten. Giet het water af en laat de roosjes afkoelen. Verhit de olie in een pan en bak de zalm op de huid voor 5 minuten. Draai de zalm om, verdeel de sojasaus, peper en zout over de zalm en bak voor nog 3 minuten. Wil je de zalm liever iets meer doorbakken? Houd dan 5 minuten bakken per kant aan. Verdeel de rucola over twee borden. Snijd de avocado en mango in blokjes en verdeel over de sla. Verdeel de lauwwarme broccoli over de borden. Leg hier bovenop de zalm. Enjoy!