Shakshuka met feta

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Heerlijk, makkelijk, vegetarisch

Nodig

1 gele paprika
1 rode paprika 
1 groene paprika 
400 gram kikkererwten (gaargekookt, pot of blik)
800 gram tomatenblokjes uit blik 
2 rode uien
4 knoflookteentjes  
4 eieren 
2 theelepels paprikapoeder 
2 theelepels korianderzaad 
2 theelepels komijnzaad
5 theelepels tomatenpuree 
4 theelepels gedroogde tijm
400 gram fetakaas
Verse peterselie 
4 theelepels olijfolie voor bereiding 
Water

Bereiding

Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne reepjes. Schil de uien en snijd in dunne ringen. Schil en snipper de knoflook. Zet een koekenpan op matig vuur, doe de olijfolie erin en fruit de ui en knoflook. Doe de paprikareepjes erbij en bak ongeveer 3 minuten. Schuif de ingrediënten aan éen kant van de pan, doe de tomatenpuree in het middel van de pan en ontzuur het door het warm te laten worden. Roer vervolgens alles door elkaar. Voeg de kruiden toe en laat zachtjes koken. Voeg de tomatenblokjes en de kikkererwten toe, plus een klein scheutje water om de saus ietsje dunner te maken. Laat dit kort koken op laag vuur. Maak nu 4 kuiltjes in de mengsel en doe een ei toe in elk kuiltje. Verkruimel de feta erboven. Dek de pan af met een deksel. Pocheer de eieren in het gedurende een 6 a 10 minuten (tot de eieren naar jouw wens zijn). Bestrooi met verse peterselie en serveer direct. lekker met Libanees/ Turks volkorenbrood.

Cookies Contact en afspraak