Shaksuka in 6 stappen
Vegetarisch
Shaksuka in 6 stappen
Door: Tesse Leermakers
Dit oosterse eenpansgerecht is heerlijk als ontbijt of lunch en zit boordevol groente.
Nodig
4 eieren1 grote aubergine
2 oranje paprika’s (of andere kleuren kan ook)
5 trostomaten (400 g) of een blikje tomaten blokjes
1 grote ui
3 knoflooktenen
1 blaadje laurier
1 theelepel komijn
1 theelepel harissa
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
snuf soemak
olijfolie
feta
peterselie of koriander
Bereiding
Stap 1
Grill de aubergine en paprika’s. Dit kan op twee manieren:- Snijd de aubergine en de paprika’s in kleine blokjes en grill ze op een bakplaat in de oven of in een pan op het vuur met olijfolie en wat peper en zout tot ze zacht en gaar zijn geworden
- Rooster de hele paprika en de hele aubergine boven het vuur van het fornuis, laat de schil helemaal zwart blakeren, doe de paprika en de aubergine vervolgens in een afgesloten zakje en laat het nog 10 minuten door garen.