Italiaanse spelt met kip en rode saus

Voor 2 personen

Door: Bianca Jutte, diëtist Den Haag

Spelt; een lekkere vezelrijke variant voor pasta of rijst!

Nodig

150 gram spelt
200 gram kipfilet in blokjes
200 gram gezeefde tomaat
400 gram gesneden Italiaanse groente (of groente die je lekker vindt)
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook
eetlepel olie
1 eetlepel Italiaanse kruiden
zout en peper naar smaak
 

Bereiding

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal ca. 10 minuten).
Bak in een hapjespan of wok de kipblokjes gaar in een eetlepel olie. Pers knoflook hierin uit en roerbak vervolgens de groente ca. 3 minuten mee. Voeg de gezeefde tomaten (passata) en Italiaanse kruiden toe en laat even pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de spelt met daarover de tomatensaus, buon appetito!

Cookies Contact en afspraak