Spinazie-kaas gehaktballetjes

(voor 4 personen)

Door: Mara Looij

Groente verstopt in een gehaktbal

Nodig

2 eetlepels olijfolie
400 gram spinazie (gewassen)
½ ui
400 gram gehakt
½ theelepeltje nootmuskaat
1 theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
Een eetlepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 (volkoren)beschuit
1 ei
50 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

Verhit een ruime wok/ grote koekenpan met hoge rand en doe hier een eetlepel olijfolie in. Roerbak de spinazie totdat deze is geslonken. Laat goed uitlekken in een zeef, duw er stevig op (met een lepel) om het vocht eruit te krijgen. Als er geen vocht meer uitkomt, snijd je de spinazie in kleine reepjes. Snipper de halve ui. Rasp de Parmezaanse kaas. Vermeng de kruiden met het ei, de kruiden, zout, de spinazie en de kaas en kneed alles goed door elkaar. Draai er nu balletjes van. Bak de ballen in de overgebleven olijfolie in een minuut of 15 gaar en bruin.

Cookies Contact en afspraak