Stamppot wortel, venkel en dille
Vlees
Stamppot wortel, venkel en dille
Door: Mara Looij
Lekker met zalm
Nodig
400 gram wortelen1 venkelknol
1 kg (kruimige) aardappelen
100 gram gerookt ontbijtspek (plakjes)
2 eetelepels creme fraiche
1 theelepel mosterd
2 eetlepels dille
zwarte peper
Bereiding
Schil en snijd de wortelen in schijfjes, was en snidd de venkelknol (zonder de groene stelen) in stukken. Schil, en snijd de aardappelen in stukken. Breng de aardappelen, wortel en venken in een ruime pan met een laag water aan de kook en kook tot de groenten gaar zijn (15-20 minuten). Snijd de ontbijtspek in stukjes en bak uit. Laat uitlekken op bord met keukenpapier. Giet de gare groenten af. Stamp (niet te fijn) en roer de creme fraiche en uitgebvakken spekjes en dille erdoor. Voeg eventueel een scheutje gekookt water of melk toe als je 'm iets smeuiger wilt hebben.