Kruidige stamppot andijvie, paprika en ui
Vegetarisch
Kruidige stamppot andijvie, paprika en ui
4 personen
Nodig
1 kilo kruimige aardappelen1 ui
1 (zoete punt) paprika
2 eetlepels olie
een handvol verse bieslook
een handvol verse peterselie
een snuf nootmuskaat
zwarte peper
200 ml halfvolle (biologische) melk
400 g voorgesneden andijvie (of een stronk)
16 cherrytomaatjes
eventueel een bouillonblokje
Bereiding
Schil en snij de aardappelen in stukjes en zet ze in een pan met water. Breng ze aan de kook.Kook de aardappelen daarna op middelhoog vuur in 15-20 minuten gaar.
Snij ondertussen de ui in dunne ringen.
Was en maak de paprika schoon en snij deze in kleine stukjes.
Maak de bieslook en peterselie schoon en hak deze fijn.
Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de ui en de paprika ongeveer 4 minuten.
Strooi er de bieslook, peterselie, nootmuskaat en peper erbij en bak alles tot het gaar maar nog een beetje knapperig is.
Als je van zout houdt kun je het boullonblokje verkruimelen over de paprika en ui en goed vermengen.
Als de aardappelen gaar zijn, haal ze van het vuur en giet ze af.
Giet de melk over de aardappelen en laat de melk even intrekken
Stamp de aardappelen tot een gladde puree.
Roer de ui-paprika-kruidenmengsel en tenslotte de fijngesneden andijvie erdoor.
Lekker met een stukje (biologisch) vlees maar combineert ook uitstekend met vegetarische balletjes.