Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

Vegetarisch

Stamppot paksoi met champignons en vegetarische reepjes

2 personen

Nodig

400 gram aardappelen
400 gram paksoi
150 gram champignons
1 kleine ui
2 eetlepels olie of boter
200 gram vegetarische roerbakreepjes
150 ml halfvolle melk
Peper
Nootmuskaat


Bereiding

Zet water op voor de aardappelen.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten.
Maak de paksoi schoon (zie tip) en snij in repen.
Maak de champignons schoon (zie tip)en snij ze in kwarten.
Snipper de ui.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Bak de vegetarische reepjes mee tot dat ze bruin worden.
Bak de champignons en de paksoi kort mee.
Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.
Verwarm de melk in een pan op laag vuur.
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Schep het paksoimengsel er door en meng goed.
 

Tip: Maak champignons schoon met een vochtig keukenpapiertje of een zacht borsteltje. Doe dit pas vlak voor bereiding. Je maakt champignons trouwens droog schoon, want als je ze in water legt, dan zuigen ze zich vol. Dat water laten ze bij het bereiden weer los en daarmee gaat er smaak verloren.


 
Cookies Contact en afspraak