Stamppot rucola en romainesla met vijgen en noten
Vegetarisch

Stamppot rucola en romainesla met vijgen en noten
(voor 3 personen)
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Nodig
2 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
2 uien
1 klontje ongezouten roomboter
100 ml volle melk
2 zoete paprika’s
Zout en peper
80 gram ongezouten notenmix
een lepeltje honing

Bereiding
Schil en was de aardappelen en snij deze in kleine stukjes. Kook de aardappelen 15 tot 20 minuten beetgaar in water. Halveer de kroppen romainesla in de lengte en vervolgens snij de bladeren in breedte. Leg de kroppen sla in een hete pan of grillpan en rooster 2 tot 3 minuten met 1 eetlepel olijfolie tot de sla iets slinkt en er, aan beiden kanten, een mooi bruine laagje ontstaat. Laat de gegrilde kroppen afkoelen. In een grote pan fruit in 1 eetlepel olijfolie de uien en knoflook. Giet de aardappelen af en stamp ze, in de grote pan samen met de knoflook en uien, tot een puree. Roer de volle melk en roomboter erdoor. Snij de paprika’s in dunne sliertjes en snijd ze vervolgens doormidden. Meng de romaine sla en paprika’s door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper. Bestrooi de stamppot met notenmix en roer vervolgens goed door met de rucola en kleine stukjes vijgen. Laat de pureemengsel 3 minuten op laagvuur verder garen met een deksel op de pan. Verdeel de stamppot over borden en leg de stukjes zachte geitenkaas, wat blaadjes rucola erop en maak het af met een drupje honing.