Sushi bowl
Vis
Sushi bowl
(voor 2 personen)
Door: Saskia Peters
Lekker maaltje met zalm en een Japans tintje
Nodig
140 gram (zilvervlies) rijst160 gram verse zalm
1/3 komkommer
80 gram edamame boontjes
100 gram zeewiersalade
2 nori snack velletjes
2 eetlepels sesamzaad
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak, giet af en laat afkoelen. Bak de sesamzaadjes kort op hoog vuur lichtbruin en zet apart. Snijd de zalm en komkommer in gewenste grootte. Verdeel de rijst over 2 kommen en voeg de zalm, komkommer, zeewiersalade en edamame boontjes toe. Ter decoratie steek je de norivelletjes in de rijst en strooi je de sesamzaadjes over het geheel. Serveer de sushi bowl met stokjes en naar smaak sojasaus en/of wasabi.
Tip
- Je kunt naar wens variëren met ingrediënten. Denk aan avocado, tonijn en surimisticks.