Tajine met kefta en ei

(voor 4 personen)

Door: Nada Jamhoune, diëtist Amsterdam, diëtist Diemen

400 calorieën per portie, waarvan 35 gram eiwitten

Nodig

500 gram lamsgehakt
250 gram tomaten, ontveld en in blokjes
1 ui, fijngesnipperd
4 eieren
5 ml olijfolie
2 eetlepel koriander, fijngesneden
1 eetlepel munt, fijngesneden
2 eetlepel bladpeterselie, fijngesneden
1 mespunt kaneel
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel gemberpoeder
peper en zout
Optioneel: 1 snee volkoren brood 



Bereiding

Meng het gehakt met de helft van de ui in een kom. Breng op smaak met peper, zout, de koriander, munt, paprikapoeder, kaneel en de helft van de komijn. Kneed het gehakt goed met vochtige handen. Vorm uit het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Bak de gehaktballetjes goudbruin in de tajine in 1 eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur. Schep de balletjes nadien uit de tajine en zet ze even opzij. Stoof in de tajine de rest van de ui glazig in een eetlepel olijfolie. Doe er de tomatenblokjes, gember, peterselie en de rest van de komijn bij. Overgiet met 100 milliliter water. Kruid met peper en zout. Laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen. Leg de gehaktballetjes mee in de tajine en laat opnieuw 20 minuten stoven op een laag vuur. Breek de eieren één voor één boven de saus. Zorg ervoor dat de eierdooiers elkaar niet raken. Dek de tajine af en laat de eieren 5 minuten garen. Serveer meteen.

Cookies Contact en afspraak