Thaise kip met kokosmelk en cashewnoten
Vlees
Thaise kip met kokosmelk en cashewnoten
(voor 3-4 personen)
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Nodig
1 eetlepel olie1 gesneden ui
1 teen fijn gehakte knoflook
400 gram gesneden (biologische) kipfilet
4 citroenblaadjes
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel chilivlokken
1 hele gesneden brocolli
1,5 eetlepel paprikapuree of tomatenpuree
1 pakje kokoscreme (200 ml)
Handje cashewnoten
Bereiding
Verwarm de pan op een vuurtje en doe er een eetlepel olie in. Doe de gesneden ui en fijn gehakte knoflook in de pan en bak ze lichtbruin. Voeg de gesneden kip toe samen met de citroenblaadjes en bak deze ongeveer twee minuten op een hoog vuurtje. De theelepel zout, peper en chilivlokken goed verdelen over de kip. Als je van pittig houdt kun je extra chilivlokken toevoegen. Doe de gesneden brocolli in de pan met twee eetlepels water. Plaats de deksel op de pan en laat het ongeveer drie minuten koken op een laag vuurtje. Voeg 1,5 eetlepel paprikapuree/tomatenpuree toe en meng deze goed met een houten lepel. Kort daarna voeg je kokoscreme toe met een handje cashewnoten. Meng alles goed en laat het samen nog drie minuten koken op een laag vuurtje.
Serveer dit gerecht met (zilvervlies)rijst. Kook de rijst volgens de verpakking.
Veel eetplezier!