Tomatensoep met balletjes voor grote en kleine kinderen

Voor kinderen

Tomatensoep met balletjes voor grote en kleine kinderen

6 porties

Nodig

Voor de soep
750 gram tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
een theelepeltje Italiaanse kruiden
de blaadjes van 4 takjes basilicum
een scheutje (slag)room
300 ml water
4 a 5 kleine bouillonblokjes
een scheut olijfolie 
Voor de balletjes
200 gram rundergehakt
1 ei
1 volkorenbeschuit
1 theelepeltje gehaktkruiden of peper en zout
een theelepeltje sambal
een scheutje olijfolie

Bereiding

De soep
Schil en snipper de ui en de knoflook.
Was en snijd de tomaten in vieren.
Kook een grote beker (300 ml) water
Verhit de olie in een pan.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze, samen met de Italiaans kruiden, ca 2 minuten.
Voeg daarna de tomaten toe en bak deze, al omscheppend even mee.
Voeg daarna het gekookte water en de bouillonblokjes toe.
Laat dit ca 15 minuten zachtjes koken (in de tussentijd kun je de balletjes maken).
Als alles gaar is, pureer de soep tot ie helemaal glad is.
Voeg de room toe en roer deze door de soep.
Doe de balletjes in de soep.
Snipper de basilicumblaadjes over de soep als garnering.
De balletjes
Doe het gehakt, het ei, de fijngekruimelde beschuit, de sambal en de gehaktkruiden in een schaal.
Prak alles door elkaar met een vork en kneed het daarna met je handen goed door.
Draai er kleine balletjes van.
Doe de olie in een koekenpan en laat deze heeft worden.
Bak de balletjes in 10 minuten gaar.

Cookies Contact en afspraak