Tonijnwrap
Vis
Tonijnwrap
Door: Rose Runderkamp-Schouten
Wrap it up!
Nodig
Dit kan gegeten worden als lunch of als avondmaaltijd. Kies er één als lunch. Wil je dit als avondmaaltijd? Neem er dan twee en eet er extra groente bij tot een portie groente van 250 gram!Ingrediënten | 1P | 2P | 3P | 4P |
Extra vierge olijfolie (dl) | 1 | 2 | 3 | 4 |
Peterselie (g) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Basilicum (g) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Knoflook teen | 1 | 2 | 3 | 4 |
Mais-/ volkorenwrap | 1 | 2 | 3 | 4 |
Veld- / bonte sla (g) | 20 | 40 | 60 | 80 |
Pijnboompitjes (g) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Kappertjes (tl) | 2 | 4 | 6 | 8 |
Komkommer | ⅛ | ¼ | ½ | ¾ |
Paprika | ¼ | ½ | ¾ | 1 |
Rode ui | ¼ | ½ | ¾ | 1 |
Tonijn uit blik (g) | 60 | 120 | 180 | 240 |
Mais (g) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Rode kidneybonen (g) | 5 | 10 | 15 | 20 |
Bereiding
❶ Maak een dressing door de peterselie, basilicum en de knoflookteen fijn te hakken en de mengen met de olijfolie en wat peper en zout.
Smeer de wrap in met de kruidendressing en beleg met sla. Zet een beetje van het mengsel apart voor stap 5.
❷ Rooster de pijnboompitjes tot ze beginnen te verkleuren.
❸ Hak de kappertjes, de komkommer en de paprika fijn. Snijd de ui in halve ringetjes en leg dit samen op de wrap.
❹ Strooi over de salade de tonijn, mais, pijnboompitten en de bonen.
❺ Om het geheel af te maken, schep je nog wat dressing over het salademengsel.