Turkse Linzensoep
Vegetarisch
Turkse Linzensoep
(voor 3 a 4 personen)
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Nodig
1 eetlepel olie1 gesneden ui
2 teentjes fijn gehakte knoflook
200 gram rode linzen
1200 ml water
1 blokje groentenbouillon
1 eetlepel Pul Piper (rode pepervlokken)
1 gesneden grote aardappel
1 gesneden rode paprika
1 gesneden wortel
1 theelepel roomboter
1 eetlepel paprikapuree
1 eetlepel fijn gesneden gedroogde munt
Snufje zout en peper
4 schijfjes citroen (1 schijfje per persoon)
Bereiding
Verwarm de soeppan op een vuurtje en doe er een eetlepel olie bij. Bak de gesneden ui en knoflook lichtbruin. Doe de linzen in de pan en bak deze 1 minuut samen met de ui en knoflook. Voeg 1200 ml water toe met een 1 blokje groentenbouillon en een eetlepel rode pepervlokken. Goed roeren en doe de gesneden aardappel, paprika en wortel in de pan. Laat het ongeveer een haf uur koken op een laag vuurtje met de deksel er op, ga wel een paar keer tussendoor goed roeren. Wanneer de soep bijna klaar is verwarm je de roomboter in een andere pan (steelpan). Doe er een eetlepel paprikapuree bij en een eetlepel fijn gesneden gedroogde munt, deze goed mengen. Voeg dit mengsel toe in de soep en laat het nog 2 minuten koken op een laag vuurtje, goed roeren. Strooi een snufje zout en peper voor de smaak. Laat de soep even afkoelen en pureer de soep tot een glad mengsel met een staafmixer. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken. Serveer de soep met een schijfje citroen.