Uienjus - plantaardig
Veganistisch
Uienjus - plantaardig
Door: Mara Looij
Jus maakt alles beter.
Nodig
De uienjus4 eetlepels olijfolie
1 zoete ui
2 laurierblaadjes (gedroogd)
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel ketchup
1 theelepel sambal badjak
200 ml water
½ (vegan) bouillonblokje
1 theelepel maïzena en 2 eetlepels koud water
Bereiding
Schil en snipper de ui. Verhit een (koeken)pan en doe hierin de olie. Bak de ui, samen met de laurierbladen tot de ui zacht is. Voeg dan de ketchup, ketjap en sambal toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook deze toe. Vermeng de eetlepel maizena met 2 eetlepels KOUD water en doe dit mengel erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat nog even pruttelen. Wordt de jus te dik; voeg wat extra water toe. Wordt de jus te dun; laat even inkoken.