Uienjus - plantaardig

Door: Mara Looij

Jus maakt alles beter.

Nodig

De uienjus
4 eetlepels olijfolie
1 zoete ui
2 laurierblaadjes (gedroogd)
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel ketchup
1 theelepel sambal badjak
200 ml water
½ (vegan) bouillonblokje
1 theelepel maïzena en 2 eetlepels koud water

Bereiding

Schil en snipper de ui. Verhit een (koeken)pan en doe hierin de olie. Bak de ui, samen met de laurierbladen tot de ui zacht is. Voeg dan de ketchup, ketjap en sambal toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg ook deze toe. Vermeng de eetlepel maizena met 2 eetlepels KOUD water en doe dit mengel erbij. Breng zachtjes aan de kook en laat nog even pruttelen. Wordt de jus te dik; voeg wat extra water toe. Wordt de jus te dun; laat even inkoken.
 

Cookies Contact en afspraak