Vega(n) pasta bolognese

(voor 2 personen)

Door: Phoebe Gödderz, diëtist Amsterdam

Een twist op de Italiaanse klassieker

Nodig

1 eetlepel olijfolie
1 sjalot
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
200 gram vega(n) kruimgehakt/linzen uit blik (goed afgespoeld)
1-2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
italiaanse kruiden
snufje zout en peper
1 blik tomatenblokjes
150 gram (volkoren)pasta
 
optioneel:
een laurierblaadje
parmezaanse kaas/edelgistvlokken
verse Basilicum

Bereiding

Snij de sjalot, winterpeen en bleekselderij in fijne stukjes. Bak dit 5 minuten in de olijfolie totdat de ui en bleekselderij een beetje doorzichtig zijn geworden. Voeg hier daarna het kruimgehakt/afgespoelde linzen bij en bak totdat het wat aangebakken is, dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Daarna is het tijd om de geperste/gesneden knoflook, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper en zout aan het mengsel toe te voegen en bak dit ongeveer 2 minuten. Hierna kan het blik tomatenblokjes en het laurierblad erbij. Laat minstens 30 minuten pruttelen met de deksel op de pan en roer regelmatig. Als het mengsel te droog wordt kan er een scheut water of bouillon doorgeroerd worden. Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. Dien vervolgens de gekookte pasta met een paar ruime opscheplepels van de saus op en garneer eventueel met Parmezaanse kaas, edelgist vlokken voor een veganistische variant, en wat blaadjes verse basilicum. Geniet!

Cookies Contact en afspraak