Vegan ceviche
Veganistisch

Vegan ceviche
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Zuid-Amerikaanse specialiteit
Nodig
1 grote grapefruit (bij voorkeur een zoete variant)2 middelgrote sinaasappels
2 grote (of 4 kleinere) avocado’s
1 grote venkel
½ rode ui
½ middelgrote Jalapeño
2 limoenen
2 passievruchten
Gesneden verse koriander naar smaak
Zeezout naar smaak

Bereiding
Schil de schil van de grapefruit en sinaasappels en snijd ze vervolgens in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de passievrucht door, in het midden en doe de zaadjes van de vrucht in het limoensap, roer het goed door elkaar. Schil en snijd de avodado's in blokjes, snipper de rode ui en hak de peper fijn. Pers de limoenen uit. Leg de grapefruit, sinaasappels, venkel, avocado, ui, koriander, jalapeño, passievrucht-limoen dressing en zeezout in een serveerschaal. Meng het voorzichtig door elkaar heen tot het een mooie geheel wordt. Voeg eventueel meer limoensap toe om de Ceviche sappiger te maken.