vegan herfstcake
Veganistisch

vegan herfstcake
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Nodig
3 eieren1 appel
1 peer
60 gram rozijnen (geweekt in warm water)
kaneel
2 eetlepels agave siroop
50 gram walnoten
100 gram havermout
150 gram Speltmeel
1 tl baking soda
150 ml kokosmelk

Bereiding
Verwarm de oven op 180C. Meng de speltmeel, havermout, eieren, kokosmelk, agave siroop en baking soda goed door in een schaal. Maak er een glad beslag met behulp van een staafmixer. Snijd ½ van de appel en peer in blokjes van 1 cm zonder schil en maal de walnoten in stukjes. Voeg de gesneden peer, appel, walnoten, rozijnen en kaneel door het beslag heen. Schep het beslag in een bakvorm met daarin keukenpapier. Snij de andere helft van de appel en peer in plakjes en leg mooi naast elkaar boven het beslag. Zet de cake in de voorverwarmde oven in voor ongeveer 30 minuten. Gebruik een sate prikker om te kijken of de cake gaar. Als de prikker school uit het beslag kan halen is de cake gaar.