Vegan trifle met frambozen
Veganistisch
Vegan trifle met frambozen
(voor 2 personen)
Door: Vivian Meijer
Nodig
200 ml sojayoghurt / kokosyoghurt75 gram vegan mascarpone of roomkaas
1 eetlepel jam of fruitspread
4 volkoren koekjes of haverkoekjes
250 gram frambozen
een takje munt
Bereiding
Pak een mengkom en klop met een garde de yoghurt door de mascarpone tot een glad mengsel. Meng vervolgens de jam erdoorheen. Doe de frambozen in een maatbeker en pureer de frambozen met een staafmixer. Verbrokkel de koekjes en deel op in vier hoopjes koekkruimels. Pak 2 glazen en vul elk glas met een deel koekkruimels. Schep daarop een paar lepels roomyoghurt en daarop een paar lepels frambozen puree. Vervolgens maak je nog eenzelfde laag. Een deel koekkruimels, een paar lepels roomyoghurt en een paar lepels frambozen puree. Doe de overgebleven roomyoghurt on top. Zet de glazen minimaal 30 minuten in de koelkast.
Maak af met een blaadje munt en wat frambozen en geniet van dit heerlijke feestje!