Vegetarische bitterballen

(16 stuks)

Door: Laura van der Meijden, diëtist Beesd, diëtist Tilburg

Een vegetarische variant op het lekkere Hollandse borrelhapje

Nodig

150 gram Hüttenkäse
2 teentjes knoflook
150 gram oesterzwammen
1 ei
1 hand verse bladpeterselie
4 volkoren boterhammen
Peper en zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rooster de boterhammen en verkruimel ze daarna in een keukenmachine. Haal ongeveer de helft tot driekwart van de kruimels uit de keukenmachine en zet apart.
  3. Snijd de knoflook teentjes in plakjes en de oesterzwammen in kleine stukjes. Bak deze in een koekenpan met twee eetlepels olie voor ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de oesterzwammen met knoflook, 1 ei, de hüttenkäse, een snuf peper en zout en de peterselie toe aan de keukenmachine. Meng tot een plakkerig mengsel.
  5. Draai ongeveer 16 ballen van het mengsel en rol elke bal door de achtergehouden broodkruimels.
  6. Leg de bitterballen op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak in 15 minuutjes tot ze goudbruin zijn.
  7. Lekker om te serveren met mosterd :)


Tips (ter variatie)

  • Vervang de knoflook en oesterzwammen voor 100 gram shiitakes en het witte en zachte groene gedeelte van twee preien in ringetjes. Bak deze ook 5 minuten en volg verder het recept zoals hierboven.
  • Vervang de peterselie met 1 eetlepel gehakte oregano en 1 eetlepel gehakte tijm.

Cookies Contact en afspraak