Vegetarische Paella

(voor 4 personen)

Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag

Coma sabroso!

Nodig

150 gram sperziebonen
100 gram doperwten
1 grote courgette, in blokjes gesneden 
1 groene paprika
50 gram (witte) ui, in blokjes gesneden
3 tomaten 
3 tenen knoflook 
4 eetlepels olijfolie
300 gram risottorijst / paellarijst (volkoren ronde rijst)

80 gram Spaanse paprika puree (pimiento choricero)
1 blokje groentenbouillon 
300 gram verse spinazie

ongeveer 500 ml kokend water
Optioneel
160 gram vegetarische kipstukjes
200 gram vegetarische rookworst
Garnering
1 limoen
12 partjes gesneden handje peterselie

Zout en peper 

Bereiding

Was en snijd alle groente. Verhit olijfolie in een koekenpan, fruit de gesnipperde ui, de gesneden blokjes verse tomaat en knoflook in de pan op medium vuur. Voeg de risottorijst en ½ van de kokend water toe en laat zachtjes garen. Voeg nu de paprikapuree en het groentebouillon blokje toe, zout en peper naar smaak en voeg ietsje meer water toe als nodig. Laat het gedurend tien minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.Voeg de courgette, sperziebonen en doperwten toe. Na 5 minuten vroeg je de spinazie toe en roer je deze goed door, laat het nog 5 minuten garen. Voeg eventueel 1 bakje vegetarische kipstukjes en 2 in schijfjes gesneden rookworsten toe, roer het door de Paella heen en laat het 5 minuten meekoken. Garneer met stukjes limoen en gehakte peterselie. Eet smakelijk.


Tip

  • Door de kipstukjes en rookworst voeg je smaak, bite en eiwitten toe:
    • Vegetarische kipstukjes: 19 gram eiwitten per 100 gram
    • Vegetarische rookworst: 16 gram eiwitten per 100 gram 

Cookies Contact en afspraak