Vegetarische pindasoep

Door: Ismene Montnor

Pindasoep!❤

Nodig

1,5 liter water
1 groenten bouillonblokje
2 theelepels komijn
2 teentjes knoflook
1 ui of 2 sjalotjes
pimentkorrels (optioneel te koop bij toko of grote supermarkt)
1 zoete aardappel (ca 200 gram) of 4 kleine aardappels (ca 200 gram)
300 gram pindakaas
zwarte peper
Spaanse peper (in hele kleine stukjes
4 takjes koriander
40 gram ongebrande ongezouten pinda’s

Bereiding

Breng het water met de fijngesneden ui en knoflook, piment, komijn, bouillonblokje en de aardappels of zoete aardappel aan de kook. Laat op een zacht vuurtje verder koken toe de aardappels gaar zijn(tip snij de aardappels in kleine stukjes zijn ze snel gaar). Voeg de pindakaas toe als de pindakaas helemaal door de soep is gesmolten is de soep klaar. Verwijder dan de pimentkorrels. Pureer de aardappels en uien in de soep. Maak op smaak af met peper.
 
Voeg voor het serveren de fijngesneden koriander en spaanse peper toe.
Serveer de soep met volkoren brood en een groene salade als snelle vegetarische maaltijd of als lunch gerecht. Wil je de soep maken met vlees kan je eerst een bouillon trekken met kip.
 
Eet smakelijk!
 

Cookies Contact en afspraak