Watermeloen-tomaat gazpacho met verse basilicum
Veganistisch

Watermeloen-tomaat gazpacho met verse basilicum
(voor 2 -4 personen)
Door: Mara Looij
Keep it cool
Nodig
200 gram rijpe tomaten250 gram watermeloen
1/2 komkommer
2 eetlepels balsamico azijn
8 blaadjes verse basilicum
peper en zout
1/4 rode ui

Bereiding
Was de tomaten, verwijder de pit en snijd ze doormidden. Snijd de meloen in blokken (houd 2 blokjes apart). Was en snijd de komkommer en snijd in stukken, houd een stuk apart. Doe alles in de blender of gebruik de staafmixer en pureer fijn. Voeg lekker veel peper en een snufje zout toe. Voeg de balsamico azijn toe. Versnipper de rode ui en snijd de basilicumblaadjes fijn en de overgebleven komkommer en watermeloen in kleine blokjes. Verdeel de gazpacho over 2 of 4 kleine glaasjes (lekker voorgerecht) en garneer met de rode ui, blokjes komkommer, watermeloen en basilicum.