Wintersalade met geroosterde pompoen, gezouten pecannoten en granaatappelpitjes
Veganistisch
Wintersalade met geroosterde pompoen, gezouten pecannoten en granaatappelpitjes
(voor 2 personen)
Door: Mara Looij
Zoet, hartig, kruidig, fris en fruitig
Nodig
200 gram pompoen of zoete aardappel1/2 theelepel kaneel
1/2 theelpel kurkuma
1/2 theelepel gemberpoeder
chilipoeder
snufje zout
1 grote mandarijn
80 gram veldsla
50 gram gezouten pacannoten
1/2 rode ui
2 eetlepels granaatappelpitjes
olijjfolie extra vierge en een scheutje balsamico-azijn
Bereiding
Vervarm de oven voor op 180 graden. Schil en pompoen of zoete aardappel en snijd in hapklare stukjes. Vermeng de stukjes goed met de kaneel, kurkuma, gember, chili en een beetje zout. Verdeel dit over de bakplaat en laat in 15 - 20 minuutjes gaar roosteren. Schep af en toe om en laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Schil de grote mandarijn en snijd deze in plakken of stukjes. Schil en snijd de rode ui in dunne ringen. Verdeel de veldsla over 2 borden doe hier de geroosteerde pompoen/ zoete aardappel, pecannoten, granaatappelpitjes, plakjes mandarijn. Breng op smaak met een scheutje olijfolie en balsamico-azijn.