Winterse selderijsoep

2 personen

Nodig  

400 knolselderij
400 gram aardappelen
1 ui
2 el olie
1 liter kokend water
Zout
80 g gebroken walnoten
Gedroogde munt of gehakte bladeren van de selderij


Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
Schil de ui en snipper fijn.
Verhit de olie en fruit de ui ongeveer 3 minuten.
Doe de aardappelen en de knolselderij bij de ui en roer nog 2 minuten.
Voeg het water toe en breng het aan de kook, laat zachtjes doorkoken (ongeveer 30 min.)
(met het deksel schuin op de pan)
Voeg naar smaak zout toe.
Pureer met de staafmixer.
Garneer als laatste met munt of met gehakte selderij bladeren.

Noten leveren ijzer, vitamine E en B-vitamines. Het zijn volwaardige vleesvervangers.In noten zit veel vet, dus neem er niet te veel van!


Cookies Contact en afspraak