Witte bonensoep met paddestoelen en zongedroogde tomaten
Veganistisch
Witte bonensoep met paddestoelen en zongedroogde tomaten
Door: Brunna Venceslau, diëtist Den Haag
Deliziosa!
Nodig
400 gram diverse soorten paddenstoelen400 gram gekookte witte bonen (uitgelekt)
75 gram pijnboompitten
10 zongedroogde tomaten
4 grote handen bladspinazie
1 grote ui
3 tenen knoflook
2 eetlepels plantaardige boter
Verse Italiaanse kruiden: oregano, rozemarijn, salie en tijm naar smaak
250 ml haver kookroom
2 groenten bouillonblokjes
1 eetlepel witte azijn
2 eetlepels tarwebloem
Peper naar smaak
1 liter water (of meer naar keuze)
Bereiding
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in kleine stukken. Snij de ui, knoflook fijn en de zongedroogde tomaten in partjes. Doe de plantaardige boter in een grote soeppan en bak de ui en knoflook goudbruin ongeveer 5 minuten op middel vuur. Voeg de bouillonblokjes en de tarwebloem toe. Na 2 minuten voeg de haver kookroom, paddenstoelen, witte bonen, witte azijn en de Italiaanse kruiden. Voeg 1 liter water toe en laat het koken voor 15 minuten. Voeg de spinazie, peper en eventueel extra water toe. Bak de pijnboompitten en serveer samen met de zongedroogde tomaten als garnering.