Witte bonensoep met Parmezaanse kaas
Vegetarisch
Witte bonensoep met Parmezaanse kaas
(voor 8 porties)
Door: Mara Looij
Nodig
1 ui4 tenen knoflook
1 winterpeen
3 eetlepels olijfolie
Een eetlepel Italiaanse kruiden
200 gram witte bonen (blik)
1 blik gepelde tomaten
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
200 gram spinazie
1 theelepeltje sambal
1 theelepeltje honing
Zwarte peper
Een bosje verse peterselie
50 gram Parmezaanse kaas
Bereiding
Schil en snijd de ui in dunne ringen, schil en snijd de knoflook in kleine stukjes. Schil en snijd de winterpeen in kleine stukjes. Verhit een pan en doe hierin de olijfolie. Bak de ui met de knoflook ca 3 minuutjes en doe de gesneden peen erbij, laat enkele minuten meebakken. Doe de Italiaanse kruiden erbij en bak deze kort mee. Voeg nu de gepelde tomaten uit blik toe, samen met de honing en sambal. Roer goed door. Doe nu het water en de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat een minuut of 10 zachtjes koken. Vervolgens de witte bonen en de spinazie toevoegen en nog even laten meekoken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Proef de soep en voeg zwarte peper naar smaak toe. Schep de soep in schaaltjes of soepborden en bestrooi met (een eetlepel per portie) Parmezaanse kaas en verse peterselie.