Wolkenbroodjes
Minder koolhydraten

Wolkenbroodjes
Voor 3 broodjes
Door: Noor Struik
Leuk om dit 'broodje' eens te proberen! Supermakkelijk!

Nodig
1 ei1 mespuntje bakpoeder
1 eetlepel hüttenkäse
1 theelepel honing
snufje zout
½ theelepel oregano

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Splits het ei: het eigeel in een kommetje en het eiwit in een ander kommetje. Voeg aan het eiwit het bakpoeder toe en klop dit op, totdat het eiwit stijf is en aan de garde/vork blijft hangen. Voeg aan het eigeel de hüttenkäse, honing, zout en oregano toe. Meng dit goed door elkaar. Meng het eigeel mengsel met het opgeklopte eiwit. Spatel het er rustig doorheen, zodat het luchtig blijft. Schep het beslag in ongeveer 3 kleine broodjes op de bakplaat. Zet de bakplaat 13 minuten in de oven. Check of de broodjes gaar en lichtbruin zijn. Mocht dat niet zo zijn, laat ze dan nog een paar minuten langer in de oven. Laat de broodjes goed afkoelen. Lekker met bijvoorbeeld wat sla, tomaat en kaas. Eet smakelijk!
Tip: meer in de mood voor iets zoets? Voeg dat 1 theelepel extra honing en een theelepel kaneel toe!