Zalm gehaktballetjes
Vis
Zalm gehaktballetjes
3 a 4 personen
Door: Mara Looij
Nodig
ca. 400 gram zalm uit blikeen volkorenbeschuit
een ei
een kleine ui
een teentje knoflook
3 eetlepels verse koriander
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel paprikapoeder
peper en zout
Bereiding
Laat de zalm uitlekken en doe deze in een schaal.
Verkruimel de beschuit en doe deze er samen met het ei doorheen.
Schil en snipper de uit en de knoflook en voeg deze toe.
Roer de kruiden, het zout en de peper door het mengsel.
Prak alles goed en rol vervolgens kleine balletjes van het 'gehakt'.
20 minuutjes in de (voorverwarmde) oven op een licht ingevette plaat op 175 graden.
Tip: lekker met een sausje van 3 grote eetlepels yoghurt, limoensap van een halve limoen, een handje verse koriander, 2 eetlepels avocado (evt uit diepvries), peper en zout.