Zalm met roomsaus en broccolirijst
Minder koolhydraten

Zalm met roomsaus en broccolirijst
(voor 2 personen)
Door: Shari Groot, diëtist Amsterdam
Nodig
1 eetlepel olie1 gesneden ui
1 teentje fijngesneden knoflook
200 gram gerookte zalm
200 spinazie
200 ml verse slagroom
1 ei
Geraspte kaas
1,5 of 2 stronken broccoli

Bereiding
Verwarm de olie in de pan en fruit hier de knoflook en ui in. Snijd de gerookte zalm in kleine reepjes en voeg ze toe in de pan. Doe de spinazie erbij, voeg wat zwarte peper toe en meng alles goed samen. Klop de ei in een kom en voeg langzaam kloppend de verse slagroom toe in de pan. Voeg een snufje zout en peper toe voor de smaak. Voeg het mengsel toe in de pan en laat alles nog zachtjes ongeveer 2 minuten op een laag vuurtje koken. Je kunt 1,5 of 2 stuks broccoli gebruiken voor 2 personen. Was de broccoli, snijd het in kwarten en verwijder de bladeren. Je kunt een keukenmachine of staafmixer gebruiken om de broccoli te malen tot korrels ter grootte van rijst. Je kunt de broccoli 3 minuten roerbakken in een wokpan met een klein beetje olie of de rijst in 5-8 minuten laten stomen. Verdeel de broccolirijst in twee porties op een (diep) bord en schep de zalm met roomsaus op de rijst. Strooi een klein handje geraspte kaas over het gerecht. Eet smakelijk!
Je kunt ook bloemkoolrijst gebruiken of courgetti ter variatie.