​Zalmpakketjes uit de oven (low carb)

Voor 2 porties

Door: Noor Struik


 

Nodig

2 verse zalmfilets
½ broccoli (ca. 250 gram)
½ courgette (ca. 150 gram)
6 ansjovisjes (in blik)
10 cherrytomaatjes
½ citroen
Peper 
Bakpapier om de vis in te wikkelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de broccoli, snijd het uiteinde van de stronk en verdeel in kleine roosjes. Blancheer de roosjes 3 min. in kokend water en spoel daarna koud af. Was de courgette, snijd de uiteindes eraf en snijd in blokjes. Verdeel de broccoli en courgette over het bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ook over het bakpapier. Leg de zalmfilet op de groenten en daarop 3 ansjovisjes per pakketje. Voeg eventueel peper toe.Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes, met de vouwlijn naar beneden, op een bakplaat en bak in circa 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) in de oven. Snijd de citroen in parten en serveer bij de pakketjes. 

Cookies Contact en afspraak