Zalmtartaar met toppings
Kerstrecepten
Zalmtartaar met toppings
Voor 14 á 16 stuks - borrelhapje/ voorgerecht
Nodig
200 gram gerookte zalm1 citroen
Bieslook
Zout en peper
50 gram zeewiersalade
Ingemaakte gember
Stukje komkommer
½ eetlepels chiazaad
Bereiding
Snijd de gerookte zalm fijn, pers de citroen uit en snijd de bieslook en voeg vervolgens de citroensap en bieslook aan de zalm toe. Voeg een snufje zout en peper toe.Verdeel de zalmtartaar over amuse lepeltjes of doe het in een kleine glaasjes.
Zeewiertopping: snijd een aantal plakjes van de ingemaakte gember fijn. Doe een plukje zeewiersalade met een klein beetje gember bovenop de zalmtartaar.
Komkommertopping: schil de komkommer en rasp deze in dunne sliertjes. Doe een aantal dunne plakjes komkommer op de zalmtartaar en strooi hier wat chiazaadjes overheen.