​Zalmtartaar met toppings

Voor 14 á 16 stuks - borrelhapje/ voorgerecht

Nodig

200 gram gerookte zalm
1 citroen
Bieslook
Zout en peper
50 gram zeewiersalade 
Ingemaakte gember
Stukje komkommer
½ eetlepels chiazaad 
 

Bereiding

Snijd de gerookte zalm fijn, pers de citroen uit en snijd de bieslook en voeg vervolgens de citroensap en bieslook aan de zalm toe. Voeg een snufje zout en peper toe.
Verdeel de zalmtartaar over amuse lepeltjes of doe het in een kleine glaasjes. 

Zeewiertopping: snijd een aantal plakjes van de ingemaakte gember fijn. Doe een plukje zeewiersalade met een klein beetje gember bovenop de zalmtartaar. 

Komkommertopping: schil de komkommer en rasp deze in dunne sliertjes. Doe een aantal dunne plakjes komkommer op de zalmtartaar en strooi hier wat chiazaadjes overheen.
Cookies Contact en afspraak