Zoete aardappelsalade met radijs, selderij en oude kaas
Vegetarisch
Zoete aardappelsalade met radijs, selderij en oude kaas
(voor 4-6 porties)
Door: Mara Looij
Met homemade dressing (zonder mayonaise)
Nodig
500 gram zoete aardappel250 gram bleekselderij (ca 4 stengels)
100 gram radijs
10 gram dille
10 gram bieslook
100 gram oude kaas
dressing
4 eetlepels olijfolie extra vierge
1 eetlepel appelazijn
2 theelepels mierikswortel
2 eetlepels honing
Bereiding
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in ca 10 minuten gaar. Spoel met koud water af in een vergiet om het kookproces te stoppen. Was de selderij en radijs en snijd beide in dunne plakjes. Was, en snijd de dille en bieslook fijn. Brokkel of snijd de oude kaas in kleine stukjes. Maak de dressing door de olijfolie, azijn, mierikswortel en honing door elkaar te roeren. Meng de zoete aardappel, selderij, radijs, dille, bierlook en kaas door elkaar en roer voorzichtig de dressing erdoor.
Tip
- Deze salade combineert heerlijk bij vis.